Over HET Dispuut U.C.R.I.G.E.S.

"Al het goede komt uit de Tropen." Geïnspireerd door deze uitspraak werd HET Dispuut U.C.R.I.G.E.S. in 1932 opgericht. 88 jaar later hebben vele leden geweldige tropische plekken bezocht, waaronder recentelijk Thailand en Costa Rica. De vele georganiseerde activiteiten en opgebouwde tradities kunnen niet bestaan zonder actieve leden.

U.C.R.I.G.E.S. kent vele commissies die helpen HET Dispuut draaiende te houden. De commissies worden elk jaar opnieuw samengesteld en vormen vaak samenwerkingen tussen leden uit vele verschillende jaren. Zo leren de jongstejaars snel meer over de mensen en de gewoontes van HET Dispuut, en houden onze talrijke oude ballen nog lang de mogelijkheid actief te blijven binnen U.C.R.I.G.E.S.

HET Pacis Aufugere Litore Marique bestuur

Praeses: Hans Veenhof
Fiscus: Tamar Zondag
Ab Actis: Sophie Chavernac
Perfector: Yufei Wang
Het 89e bestuur van HET Dispuut U.C.R.I.G.E.S. draagt een verantwoordelijke taak en zet zich in om alles in goede banen te leiden. Daarnaast onderhouden deze meauie bazen het contact met de rest van de vereniging.

Activiteitencommissie

Praeses: Julie Smit
De activiteitencommissie organiseert alle activiteiten van HET Dispuut die niet groot genoeg zijn om een eigen commissie te hebben. Hieronder vallen de vele thuisborrels en themaborrels die voor de leden van U.C.R.I.G.E.S. geörganiseerd worden.

Foto-Websitecommissie

Praeses: Silvia Barendse
Deze zeer prominente commissie zorgt ervoor dat er tijdens alle activiteiten van HET Dispuut mooie Feauteau's genomen worden, en voegt deze toe aan het grote fotoboek. Daarnaast zijn deze meauie bazen verantwoordelijk voor het bijhouden van deze website en de sociale-mediakanalen van U.C.R.I.G.E.S.

Lustrumcommissie

Praeses: Märle Janse de Jonge
De lustrumcommissie regelt de vele activiteiten die HET Dispuut in een lustrumjaar onderneemt. Daarnaast organiseert deze commissie in de jaren die op een lustrum volgen het Diesweekend.

Convocaatcommissie

Praeses: Kelly Pijpers
Vijf keer per jaar verschijnt HET Convocaat, ons dispuutsblad. Zo'n meaui geschrift met stuko teksten schrijft zichzelf uiteraard niet, daar is een capabele redactie voor nodig. Die taak is dus weggelegd aan de convocaatcommissie.

Gadgetcommissie

Praeses: Luuk van Heerden
De recent in het leven geroepen gadgetcommissie van HET Dispuut heeft als taak meauie kledingstukken en andere artikelen voor de leden te laten maken, zodat elke Ucrigeet met gepaste trots het dispuutslogo kan dragen.

Disputenwekencommissie

Praeses: Olga Olshevets
Deze commissie is verantwoordelijk voor de disputenweken en zorgt ervoor dat nieuwe potentiëlen er zo goed mogelijk achter komen hoe wij als dispuut zijn.

Tussenweekendcommissie

Praeses: dit jaar helaas geen tussenweekend...
Het jaarlijkse tussenweekend wordt georganiseerd door deze commissie. Dit is een weekend waarin een groot aantal leden van HET Dispuut afreist naar een stad in Europa, vaak buiten Nederland, om aldaar de stad een stuk tropischer te maken.

Zeilweekendcommissie

Praeses: Rivka Bosua
HET Dispuut heeft zeker geen watervrees; elk jaar worden er tropische wateren getrotseerd in snelle zeilboten. De ene Ucrigeet aan het roer, de andere pilsend op het dek. Zo is ook dit weekend voor ieder wat wils.

Genootschappen

Genootschappen zijn geen commissies, maar groepen Ucrigeten die zich binnen HET Dispuut nog eens verenigen. Vaak worden jaarlijks nieuwe leden bij genootschappen gevraagd. U.C.R.I.G.E.S. kent een lange genootschapstraditie, waarvan op dit moment 3 genootschappen zich actief laten gelden binnen HET Dispuut:
Vrouwengenootschap B.L.T.
Herengenootschap B.V.O.